اگر تا پیش از این فعالیت آنلاین شما محدود به وبلاگ و شبکههای اجتماعی بوده تا از طریق آن بتوانید کسب و کار خود را معرفی کنید، شاید بهتر باشد دیگر این کار را خاتمه داده و روی راهاندازی و ساخت سایت رایگان فکر کنید. استفاده از یک سایت میتواند امکانات و ابزار بسیار زیادی را در اختیار شما قرار دهد تا با استفاده از آن بتوانید تمرکز بهتری روی توسعه کسب و کار خود داشته باشید.
با به وجود آمدن سیستمهای سایت ساز که روز به روز به تعداد آنها نیز اضافه میشود، قدرت وبلاگها کمتر شده و اگر خود شما هم جستجوهایی را که امروزه در اینترنت دارید را با مدت مشابه چند سال قبل مقایسه کنید، متوجه این مسئله شدهاید که وبلاگها قدرت خود را از صفحه اول گوگل از دست دادهاند.
گذشته از این استفاده از وبلاگ باعث میشود که آدرس سایت شما طولانی بوده و به راحتی در ذهن مخاطبان نیز باقی نماند. اما در صورتی که از یک سایت استفاده کنید، آدرس کوتاهتری خواهید داشت که با کسب و کار شما در ارتباط معنایی یکسان بوده و همچنین به راحتی نیز در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند.
اگر به طراحی سایت رایگان فکر میکنید که نیاز به یک شخص یا شرکت برنامه نویسی دارید، اشتباه میکنید. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم بتوانید یکی از بهترین و لذت بخشترین تجربههای خود را در طراحی سایت به دست آورید. پس اگر به دنبال یافتن بهترین راه برای ساخت سایت در اینترنت هستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
داشتن یک وبسایت برای کسب درآمد از طریق اینترنت یا اطلاع رسانی و معرفی کسب و کار میتواند در شناخته شدن بیشتر کسب و کار شما در سطح جهانی تاثیر گذار باشد. شاید بهترین مزایایی که با راه اندازی سایت کسب کنید شامل موارد زیر باشند.
برای ساخت سایت به صورت رایگان کافی است دامنه، هاست و سیستم سایت ساز خود را انتخاب کرده و در زمانی کوتاه سایت خود را ایجاد کنید. البته در حالتی که از سیستمهای سایت ساز استفاده کنید نیازی به تهیه هاست و سیستم سایت ساز ندارید. کافی است در یکی از این سایت سازها عضو شده و پس از طراحی و تکمیل شدن سایت یک دامنه نیز برای آن تهیه کنید. اما قبل از اینکه به معرفی نحوه ساخت سایت با هر یک از روشهای استفاده شده بپردازم لازم است که نکات زیر را مد نظر داشته باشید.
1- هدف شما از ساختن سایت چیست؟
تا زمانی که برنامه دقیق و درستی برای ساختن سایت نداشته باشید درست در حالتی که از یک کسب و کار سنتی استفاده میکنید با شکست مواجه خواهید شد. ساختن سایت شاید در حالتی که در حال مطالعه این مقاله هستید خیلی ساده به نظر برسد، اما در عمل تلاش خاص خود را میطلبد.
همانطور که برای راه اندازی یک کسب و کار سنتی نیاز به صرف زمان، هزینه، برنامه ریزی و انتخاب استراتژی فروش هستید، در یک کسب و کار اینترنتی که با ساخت سایت آغاز میشود نیز باید به همین شیوه عمل کنید.
اگر پاسخ همه این سوالات را به روشنی و وضوح میدانید به ادامه مطالعه این مقاله بپردازید. اما اگر هنوز پاسخ درست و شفافی ندارید از همین حالا فکر راه اندازی سایت را از سر خود بیرون کرده و به دنبال راه دیگری جهت کسب درآمد یا معرفی خدمات و محصولات خود باشید.
تا وقتی ندانید برای چه منظوری قصد راه اندازی سایت در اینترنت دارید و چه برنامهای برای آن در نظر نگرفتهاید بعد از مدتی سایت به گورستانی از محتوا و کاراکتر تبدیل خواهد شد که در نهایت اثری از آن باقی نمانده و وبه زبالهدان تاریخ خواهد پیوست. بنابراین سعی کنید قبل از هر چیزی اهداف خود را برای رشد و توسعه سایت زمانبندی کرده و درست طبق همان برنامه زمانبندی شده همه کارها را پیش ببرید.
2- قصد دارید چه نوع سایتی بسازید؟
ساخت یک سایت میتواند با موضوعات مختلفی باشد. برخی از سایتها با هدف کسب درآمد راهاندازی میشوند و برخی هم صرفا جنبه معرفی محصولات را دارند. سایتهایی که جنبه معرفی دارند به صورت یکسان بوده و تغییرات زیادی در طول یک سال را ندارند. اما سایتهایی که با هدف کسب درآمد راهاندازی میشوند روزانه دیتای زیادی در آنها رد و بدی میشود که در ادامه به معرفی چند نوع از این سایتها میپردازیم.
3- برای ساخت سایت استفاده از کدام روش بهتر است؟
تا به حال بیش از صدها سیستم مدیریت محتوا(content management system که به اختصار آن را با CMS میشناسیم) و سایت ساز ساخته شده است. هر یک از این سیستمهای سایت ساز دارای ویژگیهایی هستند که با اهداف خاصی ساخته شدهاند. برخی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی و برخی برای راه اندازی سایت محتوا محور مناسب هستند. با انتخاب هر یک از این سایت سازها بسته به موضوع و محوریتی که دارند میتوان بدون نیاز به صرف هزینههای چند ده میلیونی برای ساخت سیستم اختصاصی، با کمترین هزینه ممکن سایت را راه اندازی کرد. برخی از نمونههای پر طرفدار شامل موارد زیر هستند.
میتوانید از هر یک از سیستمهای سایت ساز معرفی شده برای ساختن سایت استفاده کنید. برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید بهتر است از مقالاتی که در این زمینه وجود دارد استفاده کنید، خصوصا مقالاتی که جنبه مقایسه دارند.
نوع دیگری از سیستمهای سایت ساز هستند که به آنها سایت ساز گفته میشود. در این حالت شما نیاز به نصب یک اسکریپت برنامه نویسی شده روی هاست خود ندارید. بلکه لازم است در سایت مورد نظر عضو شده و یکی از قالبهای مناسب برای سایت خود را انتخاب کنید. در برخی از آنها هم طراحی سایت به صورتی است که میتوانید با خاصیت کشیدن و رها کردن جایگاه هر بخش در صفحه را مشخص کرده و سایت خود را بسازید. در چنین سیستمهایی نیاز به خرید هاست ندارید. صرفا خرید دامنه و خرید پلنی از این سایتها مورد نیاز است که در هر یک از پلنها امکانات خاصی در اختیار شما قرار داده خواهد شد.
از نمونههای خارجی این سایتها میتوان به wix اشاره کرد. نمونههای داخلی در این زمینه نیز زیاد است که بهترین آنها شامل پورتال و وبزی است.
4- پس از ساخت سایت چه کارهایی باید انجام دهید؟
تبلیغات و جذب بازدیدکننده اولین هدفی است که پس از ساخت سایت باید آن را تامین کنید. این کار میتواند به دو شکل انجام بگیرد.
راه اندازی سایت اینترنتی روشهای مختلفی دارد. از ساخت و طراحی سایت به صورت صفر تا صد گرفته تا استفاده از سیستمهای سایت ساز آماده یا استفاده کردن از سایت سازها که هر یک از این موارد امکانات و سطح دسترسی خاص خود را در اختیار شما میگذارند. مسئله مهم در طراحی و ساخت سایت این است که از هر روشی که استفاده کنید، به کلیه مزایایی که در استفاده از سایت به آنها اشاره شد دست پیدا خواهید کرد.
روش اول: ساخت سایت به صورت اختصاصی(H3)
در صورت استفاده از این حالت میتوانید سایت خود را با برنامه نویسی اختصاصی طراحی کنید یا اینکه از اسکریپتهای سایت ساز مانند وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… استفاده کنید. برای راه اندازی سایت در این حالت نیاز به خرید دامنه، خرید هاست و انتخاب سیستم سایت ساز دارید. مراحلی که در این روش باید دنبال کنید به صورت زیر است.
مرحله اول: خرید دامنه
دامنه همان آدرس اینترنتی است که با وارد کردن آن در مرورگر کاربران به سایت شما وارد میشوند. دامنهها در انواع مختلفی ارائه میشوند که شامل دامنههای محلی و بین المللی هستند. دامنههای محلی کشور ایران شامل IR است که هزینه خرید این دامنه نهایتا 16.000 تومان خواهد بود. اما در مورد دامنههای بین المللی مثل COM، NET، INFO، BIZ و… به دلیل تغییرات قیمت ارز نیاز به هزینهای بیش از 80.000 تومان دارید.
برای اینکه فعالیت شما به صورت رسمیتر و در سطح جهانی باشد استفاده از دامنه بین المللی گزینه مناسبتری است.
مرحله دوم: خرید هاست
هاست فضایی در اینترنت است که بر روی سخت افزارهای کامپیوتری قرار دارد و کلیه فایلها و دادههای سایت شما در این فضا قرار میگیرند. با متصل شدن هاست به دامنه کاربران قادر به مشاهده سایت خواهند بود. که آدرس دهی و رد و بدل شدن دادهها از طریق همین اتصال صورت میگیرد. هاست انواع مختلفی دارد که شامل هاست ویندوز و هاست لینوکس میباشد. هر یک از هاستها نیز دارای یک کنترل پنل برای مدیریت هستند که از طریق ان بتوانید فایلهای روی هاست، دیتابیس، ایمیل و… را مدیریت و کنترل کنید. محبوبترین کنترل پنلهای هاست به ترتیب شامل سی پنل، دایرکت ادمین و پلکس هستند.
برای خرید هاست معیارهای مختلفی مثل فضای میزبانی، پهنای باند، پشتیبانی شرکت ارائه دهنده و قیمت گذاری دخیل هستند که با استفاده از آنها میتوانید یک هاست خوب خریداری کنید.
مرحله سوم: انتخاب سیستم سایت ساز
حالا که دو مورد اصلی یعنی هاست و دامنه را برای ساخت سایت تهیه کردهاید حال نوبت به انتخاب سیستم سایت ساز برای ساخت سایت میرسد. انتخاب یکی از سیستمهای سایت ساز به معیارها و نیاز شما از یک سایت بستگی دارد. اگر نیاز به ساختن سایت فروشگاهی دارید باید سیستمی را انتخاب کنید که برای ساخت فروشگاه اینترنتی ساخته شده است و اگر هم هدف از ساخت سایت ارائه محتوا یا معرفی محصولات و خدمات است میتوانید از سایت سازهایی مانند وردپرس یا سایتهای ارائه دهنده سایت استفاده کنید. در ادامه به معرفی برخی از محبوبترین سیستمهای رایگان سایت ساز میپردازیم.
1- سایت ساز وردپرس
این سیستم در حال حاضر جزو برترین و پر استفاده ترین سایت ساز است که به دلیل انعطاف بالایی که دارد میتوانید برای ساخت انواع سایت فروشگاهی، محتوا محور و خدماتی از آن استفاده کنید. در این سایت ساز به کمک قالب و افزونههایی که به صورت رایگان و پولی وجود دارد میتوانید با کمترین هزینه ممکن و در بیشتر اوقات به صورت کاملا رایگان هر امکاناتی را به آن اضافه کنید.
توسعه وب سایت با وردپرس بسیار ساده است. دسترسی به محتوای غنی و بسیار زیاد آموزشی و داشتن پشتیبانی مناسب نیز از ویژگیهای دیگر این سیستم سایت ساز است. کافی است نصب معروف 5 دقیقهای آن را دنبال کرده و در کوتاهترین زمان سایت را راه اندازی کنید.
2- سایت ساز جوملا
این سایت ساز نیز مشابه وردپرس است و به کمک آن میتوانید هر نوع سایتی را راهاندازی کنید. جوملا نیز در رتبه دوم پر استفادهترین سایت ساز رایگان قرار دارد که به کمک قالب و پلاگینهای مختلفی که به صورت رایگان و پولی وجود دارد میتوانید به توسعه آن بپردازید. امکان ساختن انواع سایت فروشگاهی، محتوا محور و خدماتی نیز در این سیستم سایت ساز فراهم است. کافی است هاست و دامنه خود را تهیه کرده و در زمانی کوتاه اقدام به نصب و فعال سازی جوملا بکنید.
3- سایت ساز پرستاشاپ
در استفاده از این سایت ساز که مختص ساخت فروشگاه اینترنتی است نیاز به خرید هاست و دامنه دارید. پس از نصب این سیستم روی هاست میتوانید از قالبها و ماژولهای مختلفی که برای ساخت فروشگاه از سمت نماینده رسمی این سیستم در ایران ارائه میشود فروشگاه اینترنتی خود را توسعه دهید. در توسعه دادن این فروشگاه ساز محدودیتی وجود ندارید و به راحتی میتوانید به کمک ماژولهای عمومی و اختصاصی امکانات دلخواه را در آن پیاده سازی کرده و از امکانات زیر برخوردار شوید.
بر خلاف ساخت سایت با سیستم اختصاصی یا سیستم سایت ساز آماده(CMS) نیازی به خرید هاست ندارید. در این نوع طراحی سایت فضای میزبانی توسط شرکت ارائه دهنده در اختیار شما قرار میگیرد تا بتوانید فایلهای خود را در آن آپلود کنید.
مزیتی که این سیستمهای سایت ساز دارند در این است که نیازی به داشتن دانش کدنویسی و تخصص خاصی برای ساختن سایت ندارید. این سیستمها همه چیز را از طراحی گرفته تا وارد کردن اطلاعات سایت به صورت کاملا ساده در اختیار شما قرار میدهند. کافی است با استفاده از ابزاری که در اختیارتان قرار میگیرد چیدمان هر بخش از سایت را انتخاب کرده و محتوای دلخواه خود را در آن نمایش دهید.
در ادامه به معرفی چند مورد از این بهترین سیستمهای سایت ساز و فروشگاه ساز میپردازیم.
1- سایت ساز پرتال
سایت ساز پرتال با توجه به قالبهای متنوعی که برای ساخت سایت در نظر گرفته است می تواند انتخاب مناسبی برای ساختن سایت باشد. در استفاده از این سایت ساز نیازی به داشتن هاست ندارید و فضای مناسبی نیز برای میزبانی از فایلهای شما در اختیارتان قرار داده خواهد شد. کافی است در این سایت ثبت نام کرده و یکی از پلنهای ساخت سایت را انتخاب کنید. سایت ساز پرتال، یک سایت ساز بومی است که توانسته برخی از سختیهای طراحی سایت را برای کسانی که به فضای وب علاقهمند هستند اما توان پرداخت هزینه بالا برای طراحی سایت یا دانش کافی برای ساختن سایت را ندارند از میان بردارد.
هزینه مناسب، پشتیبانی پاسخگو و 24 ساعته، آموزشهای رایگان کار با سیستم، تعداد بالای مشتریان راضی از عواملی است که باعث شده است، سایت ساز پرتال در بین کاربران ایرانی جایگاه خاص خود را به دست آورد. استفاده از این سایت ساز برای 7 روز به صورت رایگان در نظر گرفته شده است تا بتوانید با آن کار کرده و در صورتی که رضایت کافی دارید و متناسب با نیاز شماست پلن پولی آن را خریداری کنید.
پرتال برای ساخت سایت سه انتخاب را در اختیارتان میگذارد:
2- سایت ساز وبزی
این سایت ساز نیز به گونهای طراحی شده است که با استفاده از خاصیت کشیدن و رها کردن هر الکان در صفحه خودتان بتوانید سایت را طراحی کنید. در این سایت ساز نیز نیازی به داشتن تخصص برنامه نویسی ندارید و با انتخاب هر المان میتوانید محتوا و چیدمان دلخواه را در مکان مورد نظر از صفحات سایت قرار دهید. این المانها شامل انتخاب منوی سایت، اسلایدر، گالری تصاویر و نمونه کارها و هر چیزی هستند که امکان استفاده از انواع فونت و رنگ بندی با استایل دلخواه در آنها قرار داده شده است.
این سایت ساز نیز فضا مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد که نیازی به خرید هاست برای میزبانی فایلهای خود نخواهید داشت. کافی است دامنه دلخواه خود را برای سایت انتخاب کرده و پس از طراحی سایت بر روی دامنه اختصاصی خود طراحی را انجام داده و به معرفی محصولات و خدمات خود بپردازید.
تمرکز اصلی این سایت ساز بر روی پیاده سازی سایت است اما میتوانید برای ساخت فروشگاه اینترنتی نیز از آن استفاده کنید.
در این مقاله سعی کردیم به آموزش کامل و جامع ساخت سایت بپردازیم که به کمک آن میتوانید با انواع روشهای طراحی سایت و مواردی که باید در ساخت سایت به آنها دقت کنید آشنا شوید. در صورتی که تجربه استفاده از هر یک از سیستمهای سایت ساز معرفی شده را دارید میتوانید دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعق به سایت قیاس (مقایسه هاستینگ ها) می باشد.