تصور کنید که یک شرکت در زمینه حمل و نقل بین المللی دارید، در این صورت شما صرفا مشتریان داخل کشور را ندارید و کسب و کار شما به صورت بین المللی است. چه سایت شما صرفا جنبه معرفی داشته باشد و چه اینکه به صورت آنلاین سفارشات را دریافت کنید، در هر صورت پشتیبانی از زبانهای بین المللی در اولویت قرار دارد. در این مقاله قصد دارم به نحوه چند زبانه کردن وردپرس بپردازم که با استفاده از آن میتوانید سایت خود را برای چندین زبان مختلف مانند انگلیسی، عربی و ترکی که در ایران بیشترین استفاده را دارند، علاوه بر زبان فارسی فراهم کنید.
هدف اصلی که باعث میشود کسب و کارها از حالت سنتی خارج شده و وارد دنیای اینترنت شوند این است که بازار هدف خود را توسعه دهند. بنابراین یکی از راههای توسعه هر کسب و کار اینترنتی این است که برای چندین زبان مختلف در دسترس باشد. تصور کنید که یک شرکت در زمینه حمل و نقل بین المللی دارید، در این صورت شما صرفا مشتریان داخل کشور را ندارید و کسب و کار شما به صورت بین المللی است. چه سایت شما صرفا جنبه معرفی داشته باشد و چه اینکه به صورت آنلاین سفارشات را دریافت کنید، در هر صورت پشتیبانی از زبانهای بین المللی در اولویت قرار دارد. در این مقاله قصد دارم به نحوه چند زبانه کردن وردپرس بپردازم که با استفاده از آن میتوانید سایت خود را برای چندین زبان مختلف مانند انگلیسی، عربی و ترکی که در ایران بیشترین استفاده را دارند، علاوه بر زبان فارسی فراهم کنید.
ترجمه کردن سایت به چند زبان مختلف این امکان را به شما خواهد داد که مشتریان خود را به صورت بین المللی داشته باشید و کسب و کار شما دیگر محدود به یک کشور نخواهد بود. بنابراین با در دسترس قرار دادن محتوای سایت به چند زبان زنده دنیا میتوانید به صورت جهانی فعالیت داشته باشید.
بهترین افزونه دوزبانه وردپرس یا البته بهتر است بگوییم بهترین افزونه چند زبانه کردن وردپرس که به صورت رایگان در دسترس شما خواهد بود با نام polylang در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است. این افزونه تاکنون موفق شده بیش از 400.000 نصب فعال و امتیاز 4.6 را از تعداد آرا ثبت شده کاربران وردپرسی ازآن خود کند که با استفاده از آن میتوانید محتوای مطالب و سایت وردپرسی خود را برای چند زبان مختلف در دسترس قرار دهید.
این افزونه به دو صورت رایگان و پولی در دسترس است. در صورتی که برای چند زبانه کردن وردپرس قصد دارید هزینه کنید بهتر است از افزونه پرطرفدار WPML استفاده کنید. اما اگر نیازی به صرف هزینه ندارید همین نسخه رایگان هم میتواند تا حد زیادی نیاز شما را برای ترجمه کردن وردپرس برطرف کند.
بعد از نصب و فعال کردن این افزونه مشابه تصویر زیر منویی با عنوان زبانها در پیشخوان وردپرس سایت شما افزوده خواهد شد. روی این منو کلیک کنید تا ابتدا به صفحه تنظیمات رفته و زبانهایی که قصد دارید از آنها استفاده کنید را در تنظیمات افزونه فعال کنید.
اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که در مرحله اول باید زبان اصلی سایت را انتخاب کنید که به عنوان زبان پیش فرض سایت در نظر گرفته شود. در اینجا زبان اصلی سایت ما فارسی است، بنابراین قبل از هر کاری ابتدا زبان فارسی را مشابه تصویر اضافه میکنیم.
1.ابتدا از بخش یک زبان انتخاب کنید زبان اصلی سایت را از بین لیست زبانهای پشتیبانی شده انتخاب کنید.
2.سپس در فیلد نام کامل نام دلخواه خود را برای این زبان وارد کنید. این گزینه به صورت خودکار با انتخاب زبان پر خواهد شد که میتوانید آن را شخصی سازی کنید.
3.در مرحله بعد در فیلد محلی (Locale) کد زبان محلی را وارد کنید. این گزینه هم بعد از انتخاب زبان به صورت خودکار پر خواهد شد.
4.سپس در فیلد کد زبان عبارت fa را که مخفف زبان فارسی است وارد کنید. این گزینه نیز به صورت خودکار بعد از انتخاب زبان وارد خواهد شد.
5.گزینه جهت متن برای انتخاب زبان به صورت RTL یا LTR است که بسته به هر زبان میتوانید آن را انتخاب کنید. از آنجایی که زبان فارسی راست چین است باید گزینه RTL را انتخاب کرد.
6.از فیلد پرچم هم میتوانید پرچم دلخواه برای زبان مورد نظر را وارد کنید. این گزینه هم به صورت خودکار پس از انتخاب زبان وارد میشود.
7.فیلد ترتیب هم برای اولویت بندی زبانها است. همانطور که میبینید عدد صفر در اینجا وارد شده است که به معنی زبان پیشفرض خواهد بود. بنابراین این گزینه را برای اینکه زبان پیشفرض در مرحله اول تغییری نکند تغییر ندهید.
در نهایت پس از پر کردن کلیه گزینهها روی دکمه افزودن زبان جدید کلیک کنید. در این صورت زبان مورد نظر به لیست سمت چپ اضافه خواهد شد. حال همین کار را برای سایر زبانهایی که قصد دارید از آنها استفاده کنید را انجام دهید.
حال در مرحله بعد باید رشتههای مربوط به سایت را برای هر زبان ترجمه کنید. این رشتهها مربوط به عنوان سایت، توضیحات، ساختار زمان و ساختار تاریخ هستند که باید برای هر زبان که در مرحله قبل اضافه کردید وارد شوند. بنابراین به زیر منوی ترجمههای عبارات رفته و سپس مشابه تصویر زیر مقدار هر رشته را برای هر زبان وارد کنید.
رشتههایی که در اینجا نمایش داده شدهاند به صورت پیش فرض شامل گزینههای عنوان، توضیحات، ساختار تاریخ و ساختار زمان وردپرس هستند. اما در صورتی که قالب سایت شما یا افزونه خاصی داشته باشید که دارای یک رشته اختصاصی باشند در این لیست نمایش داده میشود که باید مقدار را برای همه آنها وارد کنید.
این افزونه دارای تنظیمات مختلفی از جمله تعیین ساختار نمایش آدرس برای هر زبان است که با رفتن به زیر منوی تنظیمات میتوانید کلیه تنظیمات مربوط به افزونه را شخصی سازی کنید. بنابراین به منوی تنظیمات بروید تا صفحهای مشابه تصویر زیر نمایش داده شود.
همانطور که در تصویر بالا میبینید امکاناتی مانند تعیین آدرس دهی سایت برای زبانهای مختلف، امکان ترجمه برای فایلهای وردپرس، تشخیص زبان برای هر کاربر بر اساس تنظیمات مرورگر و… قرار دارد که با رفتن به هر بخش میتوانید تنظیمات آن را شخصی سازی کنید. برخی از این گزینهها صرفا در نسخه پولی افزونه قرار دارند که از پرداختن به آنها صرف نظر میکنیم.
● اصلاحات URL: از این قسمت میتوانید ساختار آدرس سایت برای هر زبان را مشخص کنید. می توانید این بخش را به شکلی تعیین کنید که سایت شما در سایر زبانها به صورت یک ساب دامنه یا به صورت ساب دایرکتوری در دسترس قرار داشته باشد. در صورت انتخاب سایب دامنه لازم است که wildcard روی هاست شما فعال باشد. در صورت انتخاب ساب دایرکتوری هم به انتهای آدرس هر صفحه از سایت کد مربوط به آن زبان به صورت رشتهای اضافه شده و دادهها را از آن زبان خواهد خواند. برای این منظور روی منوی تنظیمات کلیک کنید تا مشابه تصویر زیر تنظیمات نمایش داده شوند. سپس نوع ساختار سایت برای هر زبان تعیین کنید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید ما گزینه زبان از کد در URL تنظیم شده است را فعال کردیم. در این صورت آدرس صفحات در زبانهای مختلف به صورت دایرکتوری خواهند بود. به عنوان نمونه اگر نوشتهای با آدرس site.com/hello-world داشته باشید در این صورت آدرس آن برای زبان انگلیسی و ترکی به ترتیب به صورت http://site.com/hello-world/?lang=en و site.com/hello-world/?lang=tr خواهد بود که با رفتن به هر یک از لینکها محتوای صفحه به صورت ترجمه شده برای زبان مورد نظر نمایش داده خواهد شد.
● تشخیص زبان مرورگر: با فعال کردن این گزینه هر زمان که بازدیدکننده وارد سایت شود، بر اساس زبان مرورگر و تنظیماتی که روی مرورگر قرار دارد زبان کاربر شناسایی شده و سایت با آن زبان در دسترس کاربر خواهد بود. به عنوان نمونه اگر بازدیدکننده شما از کشور ترکیه باشد در این صورت بر اساس تنظیماتی که روی مرورگر وی قرار دارد زبان کاربر به زبان ترکی شناسایی شده و مستقیما به صفحه محتوای سایت با زبان ترکی هدایت خواهد شد.
● رسانه: با فعال کردن این گزینه این امکان فراهم خواهد شد تا برای فایلهایی که در وردپرس آپلود میکنید ترجمه دلخواه را برای هر زبان وارد کنید. به عنوان نمونه اگر برای تصاویر خود از کپشن و آلت گذاری استفاده میکنید فیلدهایی برای اضافه کردن کپشن و آلت نیز اضافه خواهند شد که هنگام قرار دادن تصویر در نوشته میتوانید محتوا را برای هر زبان وارد کنید.
● هماهنگ سازی: این بخش برای هماهنگ کردن افزونه با پست تایپهای سفارشی در وردپرس در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال وقتی از ووکامرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده کنید، پست تایپی با عنوان محصولات در وردپرس اضافه خواهد شد که جدا از نوشتهها و برگههای وردپرس بوده و به کمک آن میتوانید جزییات محصولات را در فروشگاه وردپرسی خود وارد کنید. حال برای اینکه بتوانید ترجمه را برای محصولاتی که روی پست تایپ ووکامرس قرار دارند برای هر زبان داشته باشید باید از این قسمت هماهنگ سازی با ووکامرس را انتخاب کنید.
● سازگاری WPML: همانطور که در ابتدای مقاله عنوان شد، اگر مایل به داشتن امکانات پیشرفتهتر هستید انتخاب افزونه wpml برای چند زبانه کردن وردپرس بهتر است. حال اگر به هر دلیلی از هر دو افزونه استفاده کنید، می توانید با فعال کردن هماهنگ سازی با افزونه WPML کاری کنید تا با این افزونه هم سازگاری ایجاد شده و تداخلی بین دو افزونه چند زبانه کردن وردپرس وجود نداشته باشد.
● ابزار: در این بخش نیز گزینهای با عنوان «هنگام استفاده از لینک “حذف” در صفحه افزونه ها، تمام داده های Polylang را حذف کن» قرار دارد که با فعال کردن تیک این گزینه میتوانید کاری کنید که اگر این افزونه را حذف کردید کلیه تنظیمات افزونه و محتوای ترجمه شده برای هر زبان از دیتابیس سایت برای همیشه حذف شوند.
ساختار کارکرد این افزونه به این صورت است که بعد از مشخص کردن هر زبان و سفارشی سازی تنظیمات برای هر زبان، باید به صورت دستی محتوای مطالب را برای هر زبان در دسترس قرار دهید. یعنی به صفحه ویرایش نوشته رفته و با استفاده از باکسی که با عنوان زبانها برای ترجمه هر زبان در نظر گرفته شده است، محتوای مطالب را برای تمامی زبانها به صورت دستی و ترجمه شده وارد کنید.
برای این منظور صفحه ویرایش نوشته خود را که در زبان پیش فرض(در اینجا زبان پیش فرض فارسی است که در مرحله اول به نحوه مشخص کردن آن پرداختیم) قرار دارد باز کنید.
همانطور که در تصویر میبینید در بخش زبانها که زبان فارسی به عنوان زبان پیش فرض انتخاب شده است، دو زبان دیگری که در مرحله اول اضافه کردیم قرار دارند که هنوز محتوا برای آنها درج نشده است. بنابراین باید روی آیکون + که در کنار پرچم هر زبان قرار دارد کلیک کنید تا صفحه افزودن محتوا ترجمه شده برای زبان مورد نظر(برای این نوشته) باز شود.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در بخش زبان ها این بار زبان ترکی انتخاب شده است که نشان دهنده ویرایش محتوا به این زبان است. در این مرحله میتوانید ترجمه محتوای خود را به صورت کامل وارد کنید. در بخش ترجمهها نیز زبانهایی که نوشته در آنها ترجمه شدهاند نمایش داده شده است که با کلیک روی آیکون مداد میتوانید مستقیما به صفحه ویرایش زبان مورد نظر برای همین نوشته هدایت شوید.
به همین ترتیب نوشته خود را برای سایر زبانها نیز ترجمه کنید. اگر به صفحه نوشتهها مراجعه کنید میبینید که تب دیگری برای نمایش وضعیت نوشته در سایر زبانها قرار دارد که اگر محتوا ترجمه نشده باشد آیکون + برای افزودن محتوا برای زبان مورد نظر و اگر ترجمه شده باشد آیکون مداد برای ویرایش محتوا برای هر یک از زبانها نمایش داده میشود.
برای اینکه امکان مشاهده محتوا برای زبانهای مختلف را به کاربران بدهید میتوانید به صفحه نمایش> ابزارکها رفته و سپس مشابه تصویر زیر ابزارکی که با نام تعویض کننده زبان قرار دارد را به مکان دلخواه خود اضافه کنید.
بعد از ذخیره ابزارک اگر سایت خود را باز کنید مشابه تصویر زیر خواهید دید که محتوا برای هر زبان در دسترس قرار دارد و کاربران با کلیک روی هر زبان میتوانند محتوای ترجمه شده آن را مشاهده کنند.
بخش دیگری که برای تغییر زبان در نظر گرفته شده برای منوهای سایت است که میتوانید دکمه تغییر زبان را در منو قرار دهید. برای این منظور به مسیر نمایش> فهرستها رفته و سپس مشابه تصویر زیر گزینه تغییر دهنده زبان را به فهرست مورد نظر اضافه کنید.
مشابه تصویر فوق میتوانید تنظیمات را برای نمایش پرچم کشورها و منو تغییر زبان در وردپرس انتخاب کنید. در نهایت بعد از ذخیره فهرست اگر به هر یک از زبانهای سایت مراجعه کنید زبان فعلی و منو تغییر زبان نمایش داده خواهد شد.
در این مقاله به معرفی افزونه چند زبانه کردن وردپرس پرداختیم که به کمک این افزونه میتوانید سایت خود را برای زبانهای مختلف در دسترس قرار دهید. اگر به دنبال افزونه رایگان برای تغییر زبان در وردپرس باشید، این بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. اما اگر مایل هستید از افزونه حرفهای استفاده کنید پیشنهاد میکنیم از افزونه پولی wpml برای این کار استفاده کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعق به سایت قیاس (مقایسه هاستینگ ها) می باشد.